Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεων συνέχεια για την FIFA - Μίζες και διαφθορά στα Mundial του 1998 και του 2010!

tags :
Αποκαλύψεων συνέχεια για την FIFA - Μίζες και διαφθορά στα Mundial του 1998 και του 2010!
«Για περίπου δύο δεκαετίες, υψηλόβαθμα στελέχη λάμβαναν χρήματα προκειμένου να στηρίξουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τη διοργάνωση των Mundial»
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της FIFA, καθώς πρώην εκτελεστικό μέλος της Ομοσπονδίας παραδέχεται πως δωροδοκήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Νοτίου Αφρικής για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010!
Ειδικότερα, ο Chuck Blazer, πρώην αξιωματούχος της FIFA, παραδέχθηκε πως δωροδοκήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Νοτίου Αφρικής, η οποία διεκδικούσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ύψος της διαφθοράς μόνο για το Mundial του 2010 ανέρχεται στα 10 εκ. δολάρια!
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις προέρχονται από μαγνητοσκοπημένη κατάθεση του ίδιου ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου το 2013.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως η δωροδοκία δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο, αλλά και έτερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.
Παράλληλα, παραδέχθηκε πως το ίδιο συνέβη και για τη διοργάνωση του 1998, στη Γαλλία.
«Για περίπου δύο δεκαετίες, υψηλόβαθμα στελέχη λάμβαναν χρήματα προκειμένου να στηρίξουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τη διοργάνωση των Mundial» τόνισε ο Ch. Blazer.
Η δημόσια απολογία του Chuck Blazer έρχεται μία ημέρα μετά την παραίτηση του Sepp Blatter από την προεδρία της FIFA και τα δημοσιεύματα περί σχετικής έρευνας του FBI.
Σημειώνει πως εξαιτίας του σκανδάλου έχουν ήδη συλληφθεί 14 πρώην και νυν μέλη της FIFA, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετικά δημοσιεύματα, στις έρευνες των αμερικανικών αρχών εμπλέκεται και ο απερχόμενος πρόεδρος S. Blatter, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης