Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή ο Στουρνάρας - Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens

Στη Βουλή ο Στουρνάρας - Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens
Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Στη Βουλή θα κληθεί ο Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την Siemens το 2012.
Ειδικότερα, ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το φλέγον ζήτημα της Siemens.
Ως υπουργός Οικονομικών, το 2012 ο Γ. Στουρνάρας υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία.
«Αμφισβητώ την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού και θα προτείνω να καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις» διαμήνυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Καταθέτοντας στη Βουλή, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, επέκρινε την Δικαιοσύνη και την Βουλή για συστηματική παρακώλυση της έρευνας του σκανδάλου, εκτιμώντας ότι αυτό έγινε για να μην θιγούν πολιτικά πρόσωπα.
«Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από το κοινοβούλιο με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα» τόνισε εν συνεχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης