Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κολλημένοι με το «forget it Yannis» οι δανειστές - Από τον Στουρνάρα στον Βαρουφάκη

Κολλημένοι με το «forget it Yannis» οι δανειστές - Από τον Στουρνάρα στον Βαρουφάκη
Το «Forget it, Yannis» που είχε ακούσει από τον Schaeuble ο τότε υπουργός Οικονομικών και συνονόματος του νυν (που επιλέγει να γράφει με ένα «ν» το όνομα του) ειπώθηκε για δεύτερη φορά σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών
Την ίδια ατάκα που είχε ακούσει ενάμιση χρόνο πριν ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών και ξόρκιζε τότε η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πουν έτσι άκουσε τελικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρώτο του Eurogroup, όπως ο ίδιος αποκάλυψε τη Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο.
Τελικά ένα «n» άλλαξε μόνο….
Το διαβόητο «Forget it, Yannis» που είχε ακούσει από τον Schaeuble ο τότε υπουργός Οικονομικών και συνονόματος του νυν (που επιλέγει να γράφει με ένα «ν» το όνομα του) ειπώθηκε για δεύτερη φορά σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Τη σχετική ατάκα είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Στουρνάρας σε συνέντευξή του στους Financial Times και όπως είχε πει ήταν η απάντηση που έλαβε στο αίτημά του για κούρεμα του χρέους.
«Ο Schaeuble μου είπε, Γιάννη ξέχνα το. Οπότε τι μπορώ να κάνω;» είχε διερωτηθεί ο Γ.Στουρνάρας προκαλώντας φυσικά πληθώρα σχολίων.
Ένα απ’ αυτά τα σχόλια ήταν και εκείνο του τότε εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη ο οποίος είχε πει: «Ο κ. Στουρνάρας είχε το θράσος να πει σε συνέντευξη ότι του είπε ο Σόιμπλε "Forget it, Yannis". Τι να ξεχάσουμε; Να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που μεταναστεύουν; Να ξεχάσουμε τη φτώχεια μας, τη δυστυχία και δεκάδες επιχειρήσεις που κλείνουν; Είναι αυτό διαπραγμάτευση;»
Τελικά την ίδια απάντηση έλαβε και ο Γ. Βαρουφάκης στην παρθενική του εμφάνιση σε Eurogroup, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά την ομιλία του με θέμα "Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ" στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στο Βερολίνο.
«Γιατί δεν συμφωνούμε σε τρία τέσσερα νομοσχέδια για αυτά, έχουμε την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό και στο μεταξύ να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε από το βήμα ο υπουργός για να προσθέσει ότι:
«Αυτό που μου είπαν από τους Θεσμούς και το Eurogroup είναι «Ξέχασέ το».
Θα πρέπει να έχουμε πλήρη και κατανοήσιμη αναφορά, όλα να αποφασιστούν από κοινού με τους Θεσμούς και μόνο τότε θα περάσετε ότι θέλετε από το κοινοβούλιό σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης