Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που αρνούνται την εισαγωγή στο ΧΑ και βάζουν πλώρη για τις διεθνείς αγορές

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που αρνούνται την εισαγωγή στο ΧΑ και βάζουν πλώρη για τις διεθνείς αγορές
Την είσοδό της στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου ακούγεται ότι εξετάζει και η βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ
Η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, η πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα αργήσει πολύ να ανακάμψει αλλά και το μειωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών, έχουν στρέψει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις - οι οποίες σχεδίαζαν την εισαγωγή τους στο ελληνικό χρηματιστήριο - να έχουν αλλάξει το τελευταίο διάστημα τα σχέδιά τους και να στρέφονται στις ξένες αγορές.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της εταιρείας Μέγα Γύρος των κ. Νίκου Λούστα και Γιώργου Νίκα, η οποία ετοιμάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου.
Αν και αρχικώς είχε αποφασιστεί η εισαγωγή στο ΧΑ, εντούτοις η απόφαση άλλαξε, με δεδομένη τη μειωμένη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνικών συμφερόντων παραγωγική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και σήμερα διαθέτει εργοστάσια σε ΗΠΑ και Ελλάδα, σκοπεύει να αντλήσει από το Λονδίνο περί τα 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, αλλά και στη γεωγραφική εξαγωγική της επέκταση.
Την είσοδο της στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου ακούγεται ότι εξετάζει και η πατρινή βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ, η οποία αναζητά κεφάλαια για την επένδυση νέας μονάδας παραγωγής στο Αίγιο, η οποία παραμένει στα συρτάρια την τελευταία 5ετία.
Η εν λόγω επένδυση συνολικού ύψους 33 εκατ. ευρώ, έχει λάβει το πράσινο φως από τον Μάιο του 2010, ενώ αρκετά χρόνια μετά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, λόγω της έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.
Τέλος προς αναβολή οδεύει η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, της Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η οποία πρόσφατα μετέφερε την έδρα της από την Κύπρο στην Ελλάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για είσοδο στο ΧΑ θα επανεξεταστεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και η οικονομία της χώρας αρχίζει να σταθεροποιείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης