Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εκστρατεία του Rajoy υπέρ της υποψηφιότητας Guindos για την προεδρία του Eurogroup

Ισπανία: Εκστρατεία του Rajoy υπέρ της υποψηφιότητας Guindos για την προεδρία του Eurogroup
Η Ισπανία δεν αποτελεί πια τον «άρρωστο» της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
Σε εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας του ισπανού υπουργού Οικονομικών, Luis de Guindos, για την προεδρία του Eurogroup, επιδόθηκε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής.
Έχοντας επίγνωση ότι η κατάσταση είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκή απ' ό,τι αναμενόταν, ο ισπανός πρωθυπουργός τόνισε τα προσόντα του Luis de Guindos και κυρίως τα πλεονεκτήματα της Ισπανίας.
«Από άποψη μεγέθους και ΑΕΠ είμαστε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ και έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την προεδρία του Eurogroup», σημείωσε ο M. Rajoy, για να προσθέσει ότι «όχι πως δεν έχουν οι άλλοι, αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: το 2012 μάς είχαν αποκαλέσει τον "άρρωστο" της Ευρώπης, δεν είχαμε οικονομική ανάπτυξη, το ποσοστό της ανεργίας ήταν ντροπιαστικό και κάθε μέρα, περισσότεροι Ισπανοί έχαναν την εργασία τους».
«Η Ισπανία και κυρίως οι Ισπανοί έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια, ο κόσμος εξακολουθεί να μην περνάει καλά, όμως πλέον δεν είμαστε ο "άρρωστος" της Ευρώπης», τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός κατά την άφιξή του χθες, στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.
Η Ισπανία θεωρεί ότι πέραν το θυσιών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, έχει δικαίωμα να της δοθεί η θέση του προέδρου του Eurogroup διότι συν τοις άλλοις αποτελεί το παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα.
Σημειώνεται ότι ήδη ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, έχει ξεκινήσει έναν γύρο συναντήσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εις αναζήτηση υποστήριξης για την υποψηφιότητά του και μεταξύ άλλων έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα το Ελσίνκι, το Βερολίνο και τη Ρίγα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ισπανία θα ήθελε η εκλογή του προέδρου του Eurogroup να γίνει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών μελών στις 25 Ιουνίου, όμως ο ολλανδός συνυποψήφιός του και νυν πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, θέλει να γίνει νωρίτερα, στις 18 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης