Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα – Ο κίνδυνος αφερεγγυότητας αυξάνει καθημερινά

Weidmann (Bundesbank): Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα – Ο κίνδυνος αφερεγγυότητας αυξάνει καθημερινά
Οι συνέπειες μιας μετάδοσης της κρίσης μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα έναντι του παρελθόντος, όμως δεν πρέπει να υποτιμηθούν, σημείωσε ο διοικητής της Bundesbank
Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank και υπογράμμισε ότι κάθε ημέρα που περνά ο κίνδυνος αφερεγγυότητάς της αυξάνει ολοένα και περισσότερο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι αν και οι συνέπειες μιας μετάδοσης της κρίσης μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν καλύτερα έναντι του παρελθόντος, ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν.
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στη γερμανική οικονομία σημείωσε ότι έχει ανακάμψει ταχύτερα του αναμενόμενου, όμως δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.
Ακόμη ανέφερε ότι συνεχίζεται η μέτρια ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για την ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας ήταν μερικώς απογοητευτικά.
Τέλος, επισήμανε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αποδεικνύονται ότι δεν αποτελούν σημαντική κινητήριο δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης