Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (Κύπριος πρόεδρος): Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή προξενεί την ανησυχία κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη

Αναστασιάδης (Κύπριος πρόεδρος): Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή προξενεί την ανησυχία κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη
Επίσκεψη στο Ισραήλ
Στις προσπάθειες για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ και με τα υπόλοιπα των αραβικών κρατών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ στην Ιερουσαλήμ.
Όπως είπε,  «ζούμε, γενικότερα, σε μια περιοχή η οποία, δυστυχώς, ταλανίζεται από αστάθεια και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ και με τα υπόλοιπα των αραβικών κρατών είναι, στο βαθμό που μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς, για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια».
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, την περίοδο αυτή η κατάσταση στην Μέση Ανατολή "προξενεί την ανησυχία του κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη, αλλά και γενικότερα της ηγεσίας της περιοχής, μέσα από τη δράση των εξτρεμιστών στο Ιράκ, στη Συρία, στην Υεμένη, στη Λιβύη».
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του ότι η πόλη των Ιεροσολύμων, όπου η παράδοση θέλει την ειρηνική συμβίωση «είναι ίσως το παράδειγμα για έναν τρόπο ευρύτερης διακυβέρνησης των χωρών, έτσι ώστε να υπάρχει αλληλοσεβασμός τόσο ως προς το θρήσκευμα όσο και ως προς τα δικαιώματα».
Ο ίδιος ευχήθηκε επί των ημερών του Πατριάρχη Θεόφιλου να υπάρχει ειρήνη και ιδιαίτερα, υπογράμμισε, «μέσα από την εξεύρεση μιας λύσης δύο κρατών στη χώρα αυτή και στη γειτονική Παλαιστίνη, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν και οι κίνδυνοι από τη δράση των εξτρεμιστικών στοιχείων»
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «το Πατριαρχείο συνεχίζει άοκνα την αποστολή του που περιλαμβάνει "τη διατήρηση του υφιστάμενου πολυεθνικού, πολυθρησκευτικού και διακοινοτικού πολιτικού στάτους κβο της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων».
Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι το Πατριαρχείο εργάζεται για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην περιοχή και ευχήθηκε κάθε καλό στον Κυπριακό λαό.
Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης τίμησε τον κ. Αναστασιάδη με το Ανώτατο Παράσημο του Παναγίου Τάφου και του δώρισε μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Ο Κύπριος πρόεδρος πρόσφερε στον Πατριάρχη ένα ασημένιο αντίγραφο κυπριακού αμφορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης