Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επιλογή του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας

tags :
Στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επιλογή του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας
Κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας
Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «την προέλευση, προσόντα, επιλογή και εξέλιξη του ιερέα της Ελληνικής Αστυνομίας», κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών,  Γ. Πανούση και τον υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας Αρ. Μπαλτά.
Βάσει αυτού, ο ιερέας του σώματος της ΕΛΑΣ θα κατέχει τον βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου, ενώ πρέπει να είναι έως 40 ετών και πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσει στην Ελληνική Αστυνομία για οκτώ χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο ιερέας της ΕΛΑΣ ο οποίος θα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων αστυνομικών, μπορεί να προέρχεται από μετάταξη αστυνομικών ή αξιωματικών γενικών και ειδικών καθηκόντων, ειδικών φουρών και συνοριακών φυλάκων και εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, τότε μπορεί να είναι και ιδιώτης Έλληνας ιερέας.
Πάντως, για την αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων θα συγκροτηθεί «ειδική επιτροπή επιλογής», η οποία θα απαρτίζεται από ένα αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ ως πρόεδρο, έναν τακτικό καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης