Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα

tags :
Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα
Διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Αθήνα και από την προσεχή Πέμπτη στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ανέστη Κουκουρίκο, διεκδικούν καταβολή δεδουλευμένων, αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις, ενώ καταγγέλουν και την παλαιότητα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη.
«Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα.
Είναι θέμα ζωής και θανάτου.
Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε 'έρανο' μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3.500 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ.
Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο» επισημαίνει ο κ. Κουκουρίκος.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μισθό 700-800 ευρώ, καταβάλλουν μόνοι τους τη δαπάνη για τις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός έδρας, η οποία δεν έχει αποπληρωθεί εδώ και έναν χρόνο και ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα Σαββατοκύριακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης