Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Αισιόδοξος ότι η Ισπανία θα αναλάβει την προεδρία του Eurogroup

De Guindos (ΥΠΟΙΚ Ισπανίας): Αισιόδοξος ότι η Ισπανία θα αναλάβει την προεδρία του Eurogroup
Είναι η στιγμή η Ευρώπη να έχει έναν πρόεδρο μιας χώρας που βρέθηκε στο χείλος της διάσωσης και τώρα αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό έναντι των υπολοίπων
Τη βεβαιότητά του ότι θα αναλάβει την προεδρία του Eurogroup εξέφρασε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, στον αγώνα που δίνει ενάντια στον νυν πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο για τη θέση, Jeroen Dijsselbloem.
Όπως ανέφερε ο De Guindos, πλέον η Ευρώπη δεν χρειάζεται έναν πρόεδρο μιας χώρας «με τριπλό Α» (σ.σ. όσον αφορά την αξιολόγησή της), αλλά είναι η στιγμή να έχει πρόεδρο από μια χώρα που βρέθηκε στο χείλος της διάσωσης και που τώρα αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό έναντι των υπολοίπων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου δεν υπάρχει λόγος να γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης, 18 Ιουνίου, καθώς αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, «πρέπει όλοι να καταβάλλουμε προσπάθεια, η Ευρώπη ήδη το έχει κάνει, όμως πρέπει επίσης να το κάνει και η ελληνική κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης