Οι traders, οι scalpers, οι τυχοδιώκτες και οι συνεδριάσεις ροντέο στο Χ.Α. με κινήσεις 5λέπτου και volatility

Οι traders, οι scalpers, οι τυχοδιώκτες και οι συνεδριάσεις ροντέο στο Χ.Α. με κινήσεις 5λέπτου και volatility
Συνεδριάσεις ροντέο με δραστηριοποίηση των Scalpers στο Χ.Α. μέσω κινήσεων 5λέπτου που «τρελαίνει» το volatility
Καθώς τίποτα δεν ξεκαθαρίζει σε σχέση με την πολυπόθητη – για την αγορά – συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, εσχάτως στο Χ.Α. παρουσιάζεται ένα φαινόμενο που χρηματιστές επισημαίνουν ότι καιρό έχουν να το δουν.
Πρόκειται για την εμφανή δραστηριοποίηση των λεγόμενων… scalpers, ήτοι των κωδικών που κάνουν εξαιρετικά ταχύρυθμες κινήσεις 5λέπτου!
Αν το trading λοιπόν είναι οι κινήσεις μέσα στην ημέρα, το… scalping είναι οι κινήσεις 5λέπτου ή 10λέπτου, κάτι που «τρελαίνει» το volatility της αγοράς, οδηγώντας στα φαινόμενα που βλέπουμε εσχάτως!
Μετοχές και δείκτες να αλλάζουν κατεύθυνση ταχύτατα, καθώς δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο επενδυτικό υπόβαθρο στις επενδυτικές πρωτοβουλίες, αλλά γίνονται καθαρά κινήσεις… καζίνο, από τυχοδιωκτικού τύπου – ακραία κερδοσκοπικών – χαρτοφυλακίων.
Αυτό φυσικά δεν είναι… κακό, ούτε το γράφουμε για να στηλιτεύσουμε τέτοιου είδους κινήσεις, που έτσι κι αλλιώς, σε μια… άνυδρη συγκυρία όπως η τωρινή, δίνουν παλμό στην αγορά, προσδίδουν ενδιαφέρον, ενώ δίνουν και ανάσες σε ορισμένες χρηματιστηριακές εταιρείες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Γενικός Δείκτης έφτασε να κερδίζει 1,39% δείχνοντας ότι μετά από 3ήμερο λιώσιμο θα αντιδράσει, όμως κρέμασε προς το τέλος, φτάνοντας να χάνει έως και 4,38% για να κλείσει στις 680,88 μονάδες με πτώση 3,15%!
Συνεδρίαση – ροντέο δηλαδή, ενώ στις τράπεζες υπήρξε παρόμοια κίνηση, καθώς από κέρδη έως 5,5% περίπου, έκλεισαν με απώλειες 5%, έχοντας διακύμανση που ξεπέρασε το 10%!
Αυτή λοιπόν είναι η… προσωρινή καθημερινότητα της αγοράς, η οποία όσο δεν έρχεται συμφωνία θα λιώνει χαμηλότερα, έχοντας ήδη κυλήσει σε χαμηλά 33 μηνών, οδεύοντας προς τα χαμηλά του καλοκαιριού του 2012! Με ότι σημαίνει αυτό!

Πρώτη ενημέρωση, Πέμπτη 18 Ιουνίου 12:03 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Απόστολος Σκουμπούρης

BREAKING NEWS