Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reirs (ΥΠΟΙΚ Λετονίας): Μόνο ένα θαύμα μπορεί πλέον να αποτρέψει το Grexit

Reirs (ΥΠΟΙΚ Λετονίας): Μόνο ένα θαύμα μπορεί πλέον να αποτρέψει το Grexit
Οι υπουργοί της Ευρωζώνης δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν τελεσίγραφα από την Ελλάδα
«Μόνο ένα θαύμα μπορεί πλέον να αποτρέψει το Grexit», προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών της Λετονίας, Janis Reirs, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της χώρας.
Ειδικότερα, επεσήμανε πως «η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πολύ υψηλή», καθώς όπως πρόσθεσε «οι υπουργοί της Ευρωζώνης δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν τελεσίγραφα από την Ελλάδα, αλλά ούτε και να υπομείνουν την παρούσα κατάσταση».
«Ήδη από την εκλογή της, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι οι προϋποθέσεις που θέτουν οι πιστωτές για να βοηθήσουν, οι μεταρρυθμίσεις, πιέζουν την Ελλάδα αφόρητα», ανέφερε ο Reirs, ο οποίος, ωστόσο, υποστήριξε ότι «στην πραγματικότητα βλέπουμε κάτι άλλο: οι χώρες που εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις, είναι οι χώρες που αντιμετώπισαν ουσιαστική την κρίση, όπως η Ισπανίας και η Πορτογαλία».
Η Λετονία επίσης ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, αν και όχι της τεράστιας κλίμακας της Ελλάδας.
«Τους τελευταίους 5 μήνες δεν έχει συμβεί τίποτα και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στο πρόγραμμα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε, ακόμα, ο λετονός ΥΠΟΙΚ.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα περιλαμβάνει την εξισορρόπηση των δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τροποποιήσεις του εργατικού δικαίου, αλλά μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να το κάνει αυτό».
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για να επιτευχθεί συμφωνία και να σωθεί η χώρα.
Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη, σε περίπτωση Grexit.
«Οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες εργάζονται για το σχέδιο Α ... Η κατάσταση θα είναι σκληρή και δύσκολη ... Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να πούμε ότι πιθανόν να δημιουργηθεί μεγάλο χάος», κατέληξε ο Janis Reirs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης