Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας): Πανέτοιμη η κυβέρνηση για επίλυση των εμπλοκών και οριστικοποίηση μίας έντιμη λύσης

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας): Πανέτοιμη η κυβέρνηση για επίλυση των εμπλοκών και οριστικοποίηση μίας έντιμη λύσης
Στη Λαμία ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ. Κουίκ
Πανέτοιμη είναι η ελληνική Κυβέρνηση «με επικαιροποιημένες προτάσεις, βασισμένες στο πλαίσιο των 47 σελίδων που έχουμε ήδη καταθέσει στους θεσμούς, να συμβάλλει στην επίλυση των εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις και να οριστικοποιήσουμε μία έντιμη λύση», σύμφωνα με τον υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.
Όπως ο ίδιος ανέφερε από τη Λαμία, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Σταυρoγιάννη, σε ερώτηση για τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, W. Schauble, χωρίς να παρασυρθεί στην λογική της ονοματολογίας, όλους αυτούς τους μήνες των διαπραγματεύσεων, «φθάνουμε στην πηγή να πιούμε νερό και παρεμβάλλεται ένα τρίτο χέρι και λέει όχι».
Σημείωσε ακόμη σχετικά με τη διαπραγμάτευση ότι «κανένας δεν θα μπορέσει να έχει το επιχείρημα, ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και εμείς όλοι που τον στηρίζουμε, φυσικά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν κατέβαλε εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρεθεί η επιθυμητή λύση μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν κάποιοι, από την άλλη πλευρά, που μοιάζει να μην θέλουν λύση, οπότε θα είναι και υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τις φοβερές συνέπειες που θα υποστεί η ίδια η Ευρώπη».
Μάλιστα εξέφρασε το φόβο του ότι αν και «ακόμα και τώρα που μιλάμε, ενώ είμαι βέβαιος ότι από τη Δευτέρα το βράδυ θα μπούμε σε πορεία συμφωνίας, ενώ έχουμε συζητήσει με διεξοδικό τρόπο τις εκατέρωθεν προτάσεις και λύσεις, ενώ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα χέρια», μήπως «πάλι κάποιος από τους Θεσμούς βάλει στο τραπέζι ένα επιπλέον καινούργιο στοιχείο δημιουργώντας νέα προβλήματα».
Κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά, τόνισε «ο κ. Σαμαράς μαζί με τους φίλους του Σημίτη, Βενιζέλο και Παπανδρέου, οδήγησε με τα χέρια κάτω την πατρίδα μας σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τους τραπεζίτες και το διευθυντήριο των Βρυξελλών να κάνει τα δικά του διευρωπαϊκά κουμάντα, να συμπιέζει τις χώρες του Νότου, και να έχει καταστήσει την Ελλάδα μας το πειραματόζωο της δυστυχίας και της ανέχειας».
Για τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο της Λαμίας, ανέφερε ότι παρευρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, καθώς και ότι θα κωδικοποιήσει τα σημαντικά προς επίλυση τοπικά θέματα, τα οποία και θα προωθήσει στους αρμόδιους υπουργούς.
Τέλος, για την επέτειο της Υπάτης στην οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο υφυπουργός αφού σημείωσε πως πριν 71 χρόνια εκτελέστηκαν στην Υπάτη 27 αθώοι Έλληνες και κάηκαν από τις δυνάμεις Κατοχής 375 σπίτια από τα 400 του χωριού», πρόσθεσε  «πραγματικό Ολοκαύτωμα που καθιστά την Υπάτη μαρτυρικό χωριό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης