Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πιο κοντά πλέον η συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. – Πολύ δαπανηρό ένα Grexit και για τις δύο πλευρές

Deutsche Bank: Πιο κοντά πλέον η συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. – Πολύ δαπανηρό ένα Grexit και για τις δύο πλευρές
H επίτευξη συμφωνίας είναι η πιο λογική εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς ένα Grexit θα ήταν πολύ δαπανηρό και για τις δύο πλευρές, σημειώνεται
Η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. είναι πλέον πιο κοντά, επισημαίνεται σε σημερινό σημείωμα της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank.
Όπως αναφέρεται, στην τελευταία ανάλυσή της την Παρασκευή, η Deutsche Bank σημείωνε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η πιο λογική εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς ένα Grexit θα ήταν πολύ δαπανηρό και για τις δύο πλευρές.
Άλλωστε, σημειώνεται, μια συμφωνία είναι αυτό που επιθυμούν και οι πολίτες της Ελλάδας, όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις.
Βεβαίως, αναφέρει, προκειμένου να υπάρξει μια βιώσιμη λύση, η συμφωνία πρέπει να αποτελεί έναν εξισορροπημένο συμβιβασμό, αν και ο δρόμος προς τα εκεί είναι επικίνδυνος.
Όπως σημειώνεται, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να δείξει στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι οδήγησε τη διαπραγματευτική διαδικασίας στην άκρη του γκρεμού, αν και η προώθηση μιας συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο ίσως να συνεπάγεται τη διάλυση του υπάρχοντος κυβερνητικού συνασπισμού.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Deutsche Bank υποδηλώνουν ότι σε περίπτωση που προκύψει μια μη πληρωμή, ίσως να είναι αναγκαίο να επιβληθεί όριο στον ELA και capital controls (έλεγχοι κεφαλαίου) ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία βασισμένη σε έναν βιώσιμο και ισορροπημένο συμβιβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης