Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας): Η όποια συμφωνία πρέπει να συνδεθεί με τη ρύθμιση του χρέους

Κουίκ (υφυπ. Επικρατείας): Η όποια συμφωνία πρέπει να συνδεθεί με τη ρύθμιση του χρέους
«Οι Θεσμοί πρέπει να τα βρουν πρωτίστως μεταξύ τους»
«Η όποια συμφωνία πρέπει να συνδεθεί και με κάτι ισχυρό που να αφορά τη ρύθμιση του χρέους», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα, ο υφυπουργός Επικρατείας και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κούικ.
Μάλιστα, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, όπου συζητήθηκε το ζήτημα του χρέους.
Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι «σαφές πως πρωτίστως οι Θεσμοί να τα βρουν μεταξύ τους», προσθέτοντας πως το ΔΝΤ πάλι ανακατεύει την τράπουλα, όπως τις προηγούμενες φορές την ανακάτευε η ομάδα Schaeuble, κάτι που δεν μπορεί, όμως, να συνεχίζεται.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ο υφυπουργός σχολίασε ότι είναι «κατά πολύ πολύ, πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία εφάρμοζε από πέρσι και θα εφάρμοζε με το e-mail Χαρδούβελη η προηγούμενη κυβέρνηση» ενώ σημείωσε ότι «τα 2/3 των μέτρων δεν αφορούν τους μεσαίους, τους μικρομεσαίους και τους μη έχοντες, στοχεύουν σε εκείνους που έχουν και κατέχουν».
O κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά, υπογρααμμίζοντας ότι ότι δεν υπάρχει αντίθεση με την κυβέρνηση.
«Απεναντίας! Μάλιστα την Κυριακή το βράδυ υπήρξε μια συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Παππά, ο οποίος ήταν στις Βρυξέλλες και του είπε, ότι αυτό το πράγμα έχει φύγει από την ατζέντα, δηλαδή δεν θα το κουβεντιάσουμε και δεν το κουβεντιάζουμε.
Δεν μπορούμε να το κουβεντιάσουμε, για ανθρώπους, που «κρατάνε Θερμοπύλες» εκεί!».
Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές τηης συγκυβέρνησης και των δύο εταίρων «να βγαίνουν διαβασμένοι στα κανάλια. Να ανοίγουν το πρωί τον υπολογιστή τους και να διαβάζουν τα non papers, που στέλνει η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, ο Θοδωρής Μιχόπουλος για παράδειγμα. Να διαβάζουν τις δηλώσεις, τις οποίες κάνουν οι πολιτικοί μας αρχηγοί, να διαβάζουν τις εξελίξεις! Δεν μπορεί να βγαίνουν ανενημέρωτοι, «μουδιασμένοι» και να μην ξέρουν τι να απαντήσουν. Αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη θέση σε μια τέτοια εποχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης