Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία Weidmann (Bundesbank) για τη συνέχιση παροχής του ELA στις ελληνικές τράπεζες

Ανησυχία Weidmann (Bundesbank) για τη συνέχιση παροχής του ELA στις ελληνικές τράπεζες
Ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας έχει εκφράσει από την αρχή τις επιφυλάξεις του, τονίζει πηγή που γνωρίζει το θέμα
Την ανησυχία του για τη συνέχιση παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες φέρεται να εξέφρασε ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank και μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, άτομο που γνωρίζει για τη σχετική συζήτηση ανέφερε ότι «έχει εκφράσει (σ.σ. ο Weidmann) τις επιφυλάξεις του από την αρχή» και πρόσθεσε ότι και αυτή την εβδομάδα έθεσε το θέμα σε τηλεφωνική κλήση μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της, Mario Draghi.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ, μέλος του δ.σ. της οποίας είναι και ο Weidmann, εξετάζει καθημερινά τις τελευταίες ημέρες το θέμα της αύξησης του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Για να σταματήσει αυτή η χρηματοδότηση απαιτείται να συμφωνήσει η πλειοψηφία των δύο τρίτων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Αν και ο Weidmann έχει προειδοποιήσει έναντι στη χρήση τέτοιας έκτασης ρευστότητας, η τελευταία του παρέμβαση, καθώς η Ελλάδα πλησιάζει προς τη στάση πληρωμών, σηματοδοτεί μια πιο συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της χρηματοδότησης αυτής.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης