Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (Ισπανία): Πολύ κακό για την Ευρώπη ένα Grexit – Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

Rajoy (Ισπανία): Πολύ κακό για την Ευρώπη ένα Grexit – Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
Έδωσα οδηγίες στον υπ. Οικονομικών De Guindos να προσπαθήσει να συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις για να σωθεί η κατάσταση, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός
Πολύ κακή για το σύνολο της Ευρώπης θα είναι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, και γι' αυτό τον λόγο, όπως είπε, έχει δώσει οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Luis de Guindos, να προσπαθήσει μέχρι την τελευταία στιγμή να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να σωθεί η κατάσταση.
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες είναι μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ», τόνισε ο Rajoy αναφερόμενος στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδας.
«Είναι μια είδηση που δεν άρεσε σε κανέναν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα μας άρεσε να είχαμε φθάσει σε μια συνεννόηση και σε μια συμφωνία εδώ και καιρό».
«Μια έξοδος από το ευρώ είναι κακή πρώτον, για τους Έλληνες, δεύτερον για την Ελλάδα, όμως παράλληλα είναι πολύ κακή για το σύνολο της Ευρώπης», τόνισε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, εδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες, ήταν αλληλέγγυα προς την Ελλάδα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων μηνών δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει μια συνεννόηση».
Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι Ευρωπαίοι θα είναι αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, όμως θέλουν η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι.
«Όταν κάποιος είναι σε μια ένωση, σε έναν οργανισμό όπως αυτός της Ε.Ε., έχει δικαιώματα, όμως παράλληλα έχει και υποχρεώσεις διότι διαφορετικά ο κόσμος δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης