Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τυνησία: 38 οι νεκροί της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Τυνησία: 38 οι νεκροί της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας
Σύμφωνα με το πρωθυπουργό της χώρας Habib Essid «η χώρα και η κυβέρνηση της βρίσκεται υπό τρομοκρατική απειλή»
Θρήνος στην Τυνησία από το θάνατο των 38 τουριστών, από την τρομοκρατική ενέργεια που συγκλόνισε την ανθρωπότητας την ώρα που παρόμοιες ενέργειες γίνονταν σε Γαλλία και Κουβέιτ.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Γερμανοί, 15 ήταν Βρετανοί τουρίστες, ένας Βέλγος κι ένας Ιρλανδός ενώ πληροφορίες θέλουν ανάμεσα στα θύματα να είναι εκτός από τον δράστη της επίθεσης και Γάλλοι τυνησιακής καταγωγής, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο ξενοδοχείο.

Emergency vehicles at the scene of the shootings
Οι αρχές υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 36 είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αρκετοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.
Σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Habib Essid ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις τουριστικές περιοχές της χώρας με το στρατό να περιπολεί στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ξενοδοχειακές μονάδες ενώ από την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το μουσουλμανικό τέμενος που θεωρείται «θύλακας» τρομοκρατών.
Ο ένοχος της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεση είναι σύμφωνα με τις αρχές ο Seifeddine Rezgui, φοιτητής γνωστός στις αρχές για τις σχέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις.

null
Σύμφωνα με το BBC, πολλοί από τους τουρίστες που διέμεναν σε περιοχές κοντά στον τόπο της επίθεσης έφυγαν από την Τυνησία, με ειδικές πτήσεις, φοβούμενοι νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.

null
Σύμφωνα με το πρωθυπουργό της χώρας άλλωστε «η χώρα και η κυβέρνηση της βρίσκεται υπό απειλή».
Είναι η δεύτερη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που δέχεται η χώρα της βορείου Αφρικής από τον Μάρτιο όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι οι περισσότεροι από τους οποίους τουρίστες που επισκέπτονταν το Μουσείο Bardo της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης