Τελευταία Νέα
Πολιτική

Strauss-Kahn: Έχω προσωπικές ευθύνες για την αποτυχία του Α' μνημονίου της Ελλάδας

Strauss-Kahn: Έχω προσωπικές ευθύνες για την αποτυχία του Α' μνημονίου της Ελλάδας
Οι θεσμοί πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα με μια νέα ελάφρυνση χρέους μέσω επέκτασης των επιστροφών στους επίσημους πιστωτές
Ένα βήμα πριν από το πλήρες αδιέξοδο στο ελληνικό ζήτημα, μετά και το τελευταίο ναυάγιο του Eurogroup και την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn, αναγνωρίζει ότι φέρει προσωπικές ευθύνες για την αποτυχία του πρώτου προγράμματος λιτότητας προς την Ελλάδα.
«Έγιναν λάθη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την περίοδο που συζητήθηκε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» αναφέρει στο κείμενο του με τον τίτλο «Μαθαίνοντας από τα λάθη του ενός» μιλώντας για το 2010 όταν η Ελλάδα προσέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ για την χρηματοδότησή της.
Όπως υπογραμμίζει, θα έπρεπε να πιέσει περισσότερο τις χώρες της Ευρωζώνης για να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα και να πολεμήσει τις πολιτικές σκληρής λιτότητας και παραδέχθηκε πως «δεν υπολόγισε ο ίδιος σωστά τις επιπτώσεις μιας κυκλικής προσαρμογής».
Ο Dominique Strauss-Kahn προέτρεψε μάλιστα, τους θεσμούς να βοηθήσουν την Ελλάδα με μια νέα ελάφρυνση χρέους μέσω επέκτασης των επιστροφών στους επίσημους πιστωτές.
«Πιστεύω ότι είναι ώρα να σκεφτούμε διαφορετικά, χρειαζόμαστε αλλαγή λογικής και κατεύθυνσης, για να βάλουμε την ελληνική διαπραγμάτευση σε νέο πλαίσιο» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης