Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, αν ψηφιστεί το «όχι»

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, αν ψηφιστεί το «όχι»
Χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορούν να ανοίξουν οι τράπεζες, εάν δεν υπάρξει «κούρεμα» ή αλλαγή νομίσματος τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, αν ψηφιστεί το «όχι» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παίζει μπαρμπούτι», επισημαίνοντας ότι αν το δημοψήφισμα βγάλει «όχι», κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πάμε σε συμφωνία.
«Χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να ανοίξουν οι τράπεζες, χωρίς είτε κούρεμα είτε αλλαγή νομίσματος».
Οι αγορές θα χορέψουν στον ρυθμό της απειλής που βαράει η κυβέρνηση, ότι θέλω να τινάξω το διεθνές σύστημα στον αέρα, το ευρώ στον αέρα.
Αν η πρόκληση διεθνούς οικονομικής αναστάτωσης δεν επιτευχθεί σημαίνει ότι ήταν άσφαιρο το κούγκι» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες «δεν θα μπορούν ανοίξουν, γιατί για να ξανανοίξουν θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία χρηματοδότησης ρευστότητας από τον Draghi».
Όπως είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι», τότε «η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να φύγει από την θέση και άρα θα πρέπει να σχηματιστεί μια άλλη κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης