Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος(αναπληρωτής υπουργός Άμυνας): Θα ανασυγκροτήσουμε τα ναυπηγία Σκαραμαγκά μακριά από τα κοράκια

Ήσυχος(αναπληρωτής υπουργός Άμυνας): Θα ανασυγκροτήσουμε τα ναυπηγία Σκαραμαγκά μακριά από τα κοράκια
Δεν είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο σφαγείο του νεοφιλελευθερισμού και της επέκτασης και συνέχισης των μνημονίων
«Την ανασυγκρότηση των ελληνικών ναυπηγιών μακριά από τα κοράκια που είχαν πέσει για να κατασπαράξουν αυτόν τον οργανισμό» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Όπως τόνισε τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, για να προχωρήσουμε σ' ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των ναυπηγείων στη χώρα και σ' ένα σχεδιασμό, ο οποίος ποτέ δεν υπήρξε.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο κατασκευής των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Ερωτηθείς για την τραπεζική αργία, ο κ. Ήσυχος είπε ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη βδομάδα, έχουμε διασφαλίσει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές, γι' αυτό προχωρήσαμε σε αυτή την ολιγοήμερη τραπεζική αργία, για να μην επικρατήσει πανικός και φυγή κεφαλαίων από τους συνήθεις ύποπτους, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στην γκιλοτίνα. Εμείς, η κυβέρνηση, κάναμε το αυτονόητο, όταν είπαμε το μεγάλο ”όχι” στις διαπραγματεύσεις».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που έχει θέσει η κυβέρνηση για της 5 Ιουλίου ο Κ. Ήσυχος τόνισε ότι «εμείς ζητάμε από την άλλη πλευρά να έχει επιχειρήματα, να δώσουν τη μάχη για το ”ναι” με επιχειρήματα και όχι με διασπορά ψευδών ειδήσεων. "Βλέπουμε όμως όλη τη μιντιακή ολιγαρχία τις τελευταίες μέρες να δίνει εξετάσεις, προτρέποντας το λαό να τρέξει στα σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων κλπ. Αυτό είναι το μοναδικό τους όπλο, ο φόβος».
Όπως διευκρίνισε αυτή βδομάδα είναι καθοριστική, ώστε την επόμενη Δευτέρα να υποχρεωθούν να κάτσουν στο τραπέζι με έναν λαό που θα τους έχει δώσει ένα βροντερό μήνυμα: να κάνουν κι εδώ πίσω. Με έναν λαό που είναι αποφασισμένος, με έναν λαό που ξέρει γιατί λέει όχι και ξέρει ότι δεν πρέπει να γονατίσει, γιατί αν γονατίσει τώρα δύσκολα θα ξανασηκωθεί».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο σφαγείο του νεοφιλελευθερισμού και της επέκτασης και συνέχισης των μνημονίων. Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρο" προσέθεσε και τόνισε: "Γι' αυτό και η ψήφος του λαού αυτή την Κυριακή θα έχει καθοριστική σημασία για την μετέπειτα πορεία. Ανεξάρτητα από τα κόμματα, από τις παρατάξεις, από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις, έχει σημασία, σαν λαός, σαν έθνος, σαν ψυχή να σταθούμε όρθιοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης