Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (πρωθ. Ισπανίας): Αν οι Έλληνες πουν «Όχι», δεν υπάρχει εναλλακτική, αλλά το Grexit

Rajoy (πρωθ. Ισπανίας): Αν οι Έλληνες πουν «Όχι», δεν υπάρχει εναλλακτική, αλλά το Grexit
«Η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει και μετά το Grexit»
Σαφή προειδοποίηση απέστειλε στους Έλληνες ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, ο οποίος επανέλαβε τη θέση πολλών ευρωπαίων αξιωματούχων, πως το «όχι» στο δημοψήφισμα μεταφράζεται σε Grexit.
Μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα αποτελούσε κακό παράδειγμα για άλλες χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη, τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy.
Όπως ανέφερε, η Ελλάδας επέζησε χάρη στα χρήματα που της δάνεισαν οι διεθνείς πιστωτές και τόνισε ότι μια αποχώρηση της χώρας θα καταδείκνυε ότι το ευρώ δεν είναι αμετάκλητo.
«Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, γιατί να μην υπάρξει άλλη χώρα στο μέλλον να το εγκαταλείψει», διερωτήθηκε ο ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που έχει ανακοινώσει για την προσεχή Κυριακή, 5 Ιουλίου, ο Mariano Rajoy σημείωσε ότι «αν (σ.σ. ο Τσίπρας) κερδίσει το δημοψήφισμα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από το ευρώ», ενώ αν το χάσει, «αυτό θα ήταν καλό για την Ελλάδα, διότι οι Έλληνες θα είχαν πει ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ».
Σημείωσε δε, ότι τα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνησή του τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην Ισπανία, επέτρεψαν στη χώρα του να αποφύγει μια χρεοκοπία παρόμοια με αυτήν που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα.
«Θέλουμε η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις όπως έκανε η Ισπανία, για να αναπτυχθεί και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, διότι διαφορετικά είναι καταδικασμένη να ζει εις βάρος των άλλων», επισήμανε ο Mariano Rajoy.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα, καλώντας τον κ. Τσίπρα να αποδεχτεί την ήττα του.
Τέλος, ευχήθηκε ότι η χώρα θα παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ, όμως επεσήμανε ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει και μετά το Grexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης