Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φήμες ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας και θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Δραγασάκης - Διαψεύδει το Μαξίμου

Φήμες ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας και θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Δραγασάκης - Διαψεύδει το Μαξίμου
Μπαράζ φημών για παραίτηση Τσίπρα, για Δραγασάκη και για κυβέρνηση Τεχνοκρατών με Προβόπουλο ή Στουρνάρα
Όργιο φημών κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και θέλει τον Τσίπρα τον έλληνα πρωθυπουργό να παραιτείται και να αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγές στο Μαξίμου θεωρούν ανυπόστατα τα σενάρια αυτά αλλά είναι προφανές ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει υπάρξει.

Νωρίτερα κυκλοφορούσαν άλλα σενάρια ότι σχεδιάζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών που επίσης διαψεύστηκε...
Συγκεκριμένα τα σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για να άρουν το αδιέξοδο που έχει υπάρξει να αναθέσουν την διακυβέρνηση της Ελλάδος σε ομάδα τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή τον Γιάννη Στουρνάρα σημερινό διοικητή της ΤτΕ...δεν επιβεβαιώνονται.
Δεν έχουν καμία βάση η Ελλάδα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό ήταν η απάντηση.
Ωστόσο ορισμένοι κύκλοι, πιέζουν τα πολιτικά κόμματα να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδος τεχνοκράτης ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων που δεν θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα ο Sacheuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανοικτά δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι η Ευρώπη δεν δουλεύει έτσι...δηλαδή αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Επιχειρηματικοί και τραπεζικοί κύκλοι πάντως πιέζουν ώστε η Ελλάδα να μην οδηγηθεί σε εκλογές - που δεν την θέλουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ - και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ομάδα τεχνοκρατών.
Πολιτικός παράγοντας αναφέρει ότι δύσκολα θα υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν του θέσουν veto οι ευρωπαίοι.
Το βασικό σενάριο θέλει ότι για κάποιο διάστημα θα αφήσουν την κυβέρνηση Zombie ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να κυβερνά και αν διαπιστώσουν ότι δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις θα απαιτήσουν οι δανειστές αλλαγή κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης