Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Ένα «όχι» θα έθετε Ελλάδα και Ευρώπη σε δύσκολη θέση - Καλύτερες προοπτικές με το «ναι»

Dijsselbloem: Ένα «όχι» θα έθετε Ελλάδα και Ευρώπη σε δύσκολη θέση - Καλύτερες προοπτικές με το «ναι»
Η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με την μέρα 
(upd2)«Τα έγγραφα επί των οποίων καλούνται να αποφασίσουν οι Έλληνες δεν είναι επίσημα», ανέφερε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, ενόψει του καθοριστικού δημοψηφίσματος για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το αν οι έλληνες είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν την επώδυνη λιτότητα, ενώ επεσήμανε ότι ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αλλά θα βάλει σε δύσκολη θέση τόσο τη χώρα, όσο και την ίδια την Ευρώπη.
Ως προς το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι ως δέσμευση προϋπέθετε την εφαρμογή μεταρρυθμιστικών μέτρα, επισημαίνοντας πως η συζήτηση θα μπορούσε ενδεχομένως, χωρίς να δηλώνει σίγουρος, να ξεκινήσει εκ νέου μετά το δημοψήφισμα.
Οι δομικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι δύσκολο να γεφυρωθούν, ενώ κατέστησε σαφές ότι η εμπιστοσύνη των πιστωτών στην ελληνική κυβέρνηση έχει χαθεί.
Ο Dijssebloem διευκρίνισε πως πράγματι ορισμένοι υπουργοί στο Eurogroup είχαν τοποθετηθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος, όμως νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή, υποστηρίζοντας ότι η θέση του Eurogroup, πλην της Ελλάδας, είναι ομόφωνη.
Το τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, υποστήριξε, ακόμα, ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος διεμήνυσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με την μέρα.
Οι προτάσεις των πιστωτών τεμαχίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Dijsselbloem, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πολιτικοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης