Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιτυχημένο το ταξίδι στο Ισραήλ - Επεξεργαστήκαμε κοινές στρατηγικές

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιτυχημένο το ταξίδι στο Ισραήλ -  Επεξεργαστήκαμε κοινές στρατηγικές
Σειρά επαφών στο Ισραήλ είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς
«Είδαμε ανθρώπους που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το πού θα πάει η Ελλάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργών Εξωτερικών, Νίκος Κοτζίας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ.
Ο κ. Κοτζιάς στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη το διάστημα 5 – 7 Ιουλίου, είχε σειρά επαφών, και μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας , Benjamin Netanyahu, με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό για ζητήματα μετανάστευσης και Παλαιστινιακού Silvan Shalom.
Όπως είπε, «συζητήσαμε για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, βρήκαμε τα κοινά μας σημεία, είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουμε μόνο συμπτώσεις, έχουμε και διαφορετική γνώμη και απόψεις για μια σειρά από θέματα, αλλά αυτό που επεξεργαστήκαμε ήταν οι κοινές στρατηγικές που μπορούμε να έχουμε σε ζητήματα ενέργειας, τεχνολογίας, αξιοποίησης του νερού, στρατιωτικής συνεργασίας και συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας.
Μιλήσαμε για την ανάγκη να συμβάλουν και τα δύο κράτη στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και το υπό εκκόλαψη θεσμικό σύστημα που υπάρχει ανάμεσα σε κράτη της περιοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης