Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Investec: Μόνο ένα θαύμα θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ

Investec: Μόνο ένα θαύμα θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της ζώνης του ευρώ
«Μικρή πρόοδος και στενά τα χρονικά περιθώρια»
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τις χτεσινές διεργασίες με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκαν δύσπιστοι προς τις ελληνικές προτάσεις, επισημαίνει η Investec σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση μετά το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής (5/7), πήγε στο Eurogroup χωρίς νέες προτάσεις, τονίζει στη συνέχεια, προσθέτοντας πως με τις τράπεζες να παραμένουν κλειστές, ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει.
Το τελεσίγραφο είναι ξεκάθαρο, αφού όλοι οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει οι Έλληνες μέχρι την Παρασκευή το πρωί να παρουσιάσουν νέες προτάσεις για να εξασφαλίσουν μία συμφωνία με τους δανειστές.
Μάλιστα, η Investec επισημαίνει ότι η τελευταία προθεσμία για τη συμφωνία είναι η Κυριακή, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλιώς η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη θα καταστεί το πιο πιθανό σενάριο.
Με τον χρόνο να στερεύει και την πρόοδο να παραμένει μικρή, θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί πώς θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάληξη, πέρα από αυτή του Grexit – εκτός και αν υπάρξει ένα θαύμα, καταλήγει η Investec.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης