Τελευταία Νέα
Πολιτική

Trichet (πρώην ΕΚΤ): Μεγάλοι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για την Ευρωζώνη λόγω του Grexit

tags :
Trichet (πρώην ΕΚΤ): Μεγάλοι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για την Ευρωζώνη λόγω του Grexit
«Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδείξει σαφές ότι οι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα»
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνιστούσε μία οικονομική καταστροφή, διαλύοντας την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, επισημαίνει ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J.C. Trichet, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
«Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδείξει ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα» τονίζει, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα.
«Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μία συμφωνία, πρέπει να το αποδείξει» συνεχίζει, εξηγώντας ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα ευθύνεται η ελληνική πλευρά.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις του Grexit στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο για «τεράστια καταστροφή» και δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ.
«Θα υπάρξει μία πραγματική έκρηξη της οικονομίας, μία δραματική αύξηση της ανεργίας και μία σημαντική πτώση του επιπέδου ζωής» περιγράφει ο κ. Τρισέ.
Καταλήγοντας, ο πρώην Ευρωπαίος τραπεζίτης προειδοποιεί ότι το Grexit θα συνεπάγεται την απώλεια της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης αλλά και τεράστιους γεωπολιτικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης