Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet σε CNBC: Οι πιστωτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, αν και οι Έλληνες δείχνουν θέληση για συμφωνία

Trichet σε CNBC: Οι πιστωτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, αν και οι Έλληνες δείχνουν θέληση για συμφωνία
«Οι τελευταίες κινήσεις της Ελλάδας δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε θετική έκβαση», σημειώνει ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ
Να παραμείνουν επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα, συμβουλεύει τους πιστωτές της χώρας, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, Jean Claude Trichet, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό CNBC.
Ειδικότερα, τονίζει πως οι πιστωτές πρέπει να κρατήσουν τις επιφυλάξεις τους, αν και επισημαίνει πως οι Έλληνες δείχνουν «θέληση» να επιτευχθεί τελικά η συμφωνία.
Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ επισημαίνει πως «οι τελευταίες κινήσεις της Ελλάδας δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε θετική έκβαση».
Παραμένω πολύ, πολύ συγκρατημένος, αλλά ξεκάθαρα η ελληνική κυβέρνηση κρατά διαφορετική στάση από αυτήν που είχε στο δημοψήφισμα, επεσήμανε ο Trichet.
Στη συνέχεια, απηχώντας τη θέση πολλών αξιωματούχων, έθεσε και ο ίδιος ζήτημα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας πως το ζητούμενο είναι να υλοποιηθούν όσα συμφωνηθούν, σε αντίθεση με το παρελθόν.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι τον γεμίζει συγκρατημένη αισιοδοξία, το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν δείξει πως επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ, και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα ήταν πρόθυμη να προβεί σε ελάφρυνση, ώστε δεν απέρριψε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής αυτού.
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι η εξυπηρέτηση των χρεών επί σειρά ετών», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αν υπάρχει ένα καλό σχέδιο, εάν το σχέδιο είναι αξιόπιστο, και αν το σχέδιο θα εφαρμοστεί, υπάρχουν πιθανώς τρόποι ελάφρυνσης της εξυπηρέτησης του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης