Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδικά Μέσα: Η Φινλανδία αποφασισμένη να μπλοκάρει το ελληνικό αίτημα – Θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ

Φινλανδικά Μέσα: Η Φινλανδία αποφασισμένη να μπλοκάρει το ελληνικό αίτημα – Θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ
To YLE σημειώνει ότι η απόφαση του Eurogroup πρέπει να είναι ομόφωνη, οπότε το βέτο της Φινλανδίας θα σήμαινε το οριστικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα
Η φινλανδική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει το ελληνικό αίτημα για τρίτο πακέτο στήριξης, ακόμα και αν είναι η μόνη που θα πει «όχι», μεταδίδει η φινλανδική κρατική τηλεόραση YLE.
Ειδικότερα, τονίζει πως η Φινλανδία είναι «πρόθυμη» να απορρίψει το ελληνικό αίτημα, ακόμα και αν καταστεί υπεύθυνη για την τελική απόρριψη του αιτήματος και το Grexit.
To YLE σημειώνει ότι η απόφαση του Eurogroup πρέπει να είναι ομόφωνη, οπότε το βέτο της Φινλανδίας θα σήμαινε το οριστικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα.
Τονίζει, δε, πως σήμερα το πρωί (11/7) η συγκυβέρνηση της χώρας παραλίγο να καταρρεύσει μετά το τελεσίγραφο του κόμματος True Finns, ότι θα αποχωρήσουν αν δεν απορρίψει την πρόταση της Ελλάδας ο Alexander Stubb, υπουργός Οικονομικών της χώρας.
Παράλληλα, η εφημερίδα Helsingin Sanomat, επικαλείται αξιόπιστες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η φινλανδική κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα εκτός ζώνης του ευρώ, τουλάχιστον για ένα διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης