Τελευταία Νέα
Οικονομία

Standard and Poor's: Πιθανή η άμεση αναβάθμιση της Ελλάδας εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία... αλλά βασικό σενάριο το Grexit

Standard and Poor's: Πιθανή η άμεση αναβάθμιση της Ελλάδας εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία... αλλά βασικό σενάριο το Grexit
Ο οίκος επιμένει πως το βασικό σενάριο είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ
Αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδα άμεσα, αν αποδειχθεί ότι μπορεί να οριστικοποιηθεί μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα, προαναγγέλλει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.
Ωστόσο ο οίκος επιμένει πως το βασικό σενάριο είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.
"Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας μπορεί να έρθει γρήγορα, εάν επιβεβαιωθεί πως μπορεί να επιτευχθεί μια σταθερή συμφωνία μεταξύ της χώρας και των δανειστών της, αλλά το Grexit παραμένει το βασικό σενάριο του οίκου", τονίζει κορυφαίο στέλεχος της Standard and Poor's.
Yπενθυμίζεται εδώ πως στις 29 Ιουνίου η Standard and Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα κατά μια βαθμίδα σε CCC- με αρνητικό outlook, δίδοντας πιθανότητα (τότε) 50% για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από νωρίς το www.bankingnews.gr, σε ευθύτατη αμφισβήτηση του στόχου των 50 δισεκ. ευρώ του fund στο οποίο θα συγκεντρωθούν περιουσιακά τοιχεία της Ελλάδος προέβη η Standard and Poor’s.
Η δημιουργία ενός ταμείου ύψους 50 δισ που θα περιλαμβάνονται ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας δεν πείθει για την αποτελεσματικότητα του αναφέρει ο Moritz Kraemer, εκ των βασικών στελεχών του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s.
Υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατό να οικοδομηθεί σοβαρό πρόγραμμα για 50 δισεκ με πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Το παρελθόν μας διδάσκει ότι η Ελλάδα έχει πολύ κακές επιδόσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρει η Standard and Poor's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης