Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Aνασχηματισμός, διαγραφές βουλευτών και πρόωρες εκλογές σε 2-3 μήνες στην Ελλάδα

Nomura: Aνασχηματισμός, διαγραφές βουλευτών και πρόωρες εκλογές σε 2-3 μήνες στην Ελλάδα
H Ελλάδα πιθανώς θα προκηρύξει - εντός των επόμενων δύο ή τριών μηνών - πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, σε βάθος δύο – τριών μηνών, αναμένει για την Ελλάδα η Nomura, στον απόηχο της επίτευξης της επίπονης συμφωνίας με τους δανειστές.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα πιθανώς θα προκηρύξει - εντός των επόμενων δύο ή τριών μηνών - πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Όπως εξηγεί η Nomura, η εν λόγω εκτίμηση συνίσταται στο γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές του υπάρχοντος κυβερνητικού συνασπισμού δεν θα υπερψηφίσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές.
Έτσι, συνεχίζει η τράπεζα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να διαγράψει ορισμένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προβαίνοντας παράλληλα, στον απαιτούμενο ανασχηματισμό.
Στόχος του Πρωθυπουργού θα είναι η δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα έχει αρκετές πιθανότητες ώστε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης, η Nomura εκτιμά ότι οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 11 βουλευτές, γεγονός που θα συνεπάγεται την απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή.
Ως εκ τούτου, υπερθεματίζει η Nomura, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα κληθούν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση, έως ότου οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του νέου προγράμματος βοήθειας, ο Αλ. Τσίπρας, εκτιμά η Nomura, θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές σε διάστημα δύο ή τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης