Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Η συμφωνίας της Ελλάδας με την Ευρώπη απέτρεψε τη μία καταστροφή και επιτάχυνε την άλλη

Economist: Η συμφωνίας της Ελλάδας με την Ευρώπη απέτρεψε τη μία καταστροφή και επιτάχυνε την άλλη
«Η Ευρώπη “μαγείρεψε” την ίδια συνταγή της λιτότητας και των αβάσιμων υποθέσεων», σχολιάζει ο Economist
«Η συμφωνίας της Ελλάδας με την Ευρώπη απέτρεψε τη μία καταστροφή και επιτάχυνε την άλλη», υποστηρίζει σε δημοσίευμά του, το περιοδικό Economist, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους.
Ειδικότερα, αναφέρει πως μια σωστή συμφωνία θα έβαζε την Ελλάδα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και θα απομάκρυνε οριστικά το ενδεχόμενο Grexit.
Ωστόσο, επισημαίνει ο Economist, «η Ευρώπη “μαγείρεψε” την ίδια συνταγή της λιτότητας και των αβάσιμων υποθέσεων» για την Ελλάδα.
Μάλιστα, για να τονίσει ότι η συμφωνία είναι κακή, σχολιάζει πως ακόμα και το ΔΝΤ, που αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, βρίσκει ανόητη, ανούσια τη συμφωνία.
Στη συνέχεια σχολιάζει πως, όντως κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, ωστόσο αυτές θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ενώ η ελληνική οικονομία μέρα με την μέρα επιδεινώνεται.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως οι εταίροι της Ελλάδας βασίστηκαν σε κάποιες παραδοχές, οι οποίες έχουν αποδειχτεί λάθος.
Ειδικότερα, ο Economist, αναφέρει ότι οι πιστωτές βασίζονται στην ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία έχει αποτύχει στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα στις αγορές.
Ακόμα και αν βγει στις αγορές, σχολιάζει το δημοσίευμα, κανένας λογικός επενδυτής δεν θα δανείσει χρήματα σε μία χώρα με δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο μάλιστα αναμένεται να αγγίξει το 200% επί του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη διετία.
Η μόνη λύση υποστηρίζει το δημοσίευμα είναι να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μια πρόταση που έχει, ωστόσο, απορριφθεί από τους Ευρωπαίους.
Ως απόρροια των ανωτέρω, η συμφωνία κατέληξε πάλι στη λιτότητα, σχολιάζει ο Economist, προσθέτοντας ότι τα χρόνια των δυσκολιών που έρχονται για την Ελλάδα, θα ωθήσουν σε ενίσχυση των πολιτικών άκρων.
Χαρακτηριστικά αναφέρει «τα επώδυνα χρόνια που έπονται, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ριζοσπαστικοποιήσουν μια χώρα που είναι ήδη ένας παράδεισος για το σκληρή αριστερά και τη φασιστική δεξιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης