Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το β' τρίμηνο του 2015

Bundesbank: Περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το β' τρίμηνο του 2015
Θετικά συνέβαλε ο καταναλωτικός τομέας, που υποστηρίχθηκε από τις καλές συνθήκες στην αγορά εργασίας και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις μισθών
Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, πιθανόν ενισχύθηκε περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο του 2015, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank, σε έκθεσή της.
«Η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στη Γερμανία πιθανόν ενδυναμώθηκε το δεύτερο τρίμηνο», ανέφερε η Bundesbank σε μηνιαίο σημείωμά της και προσθέτει ότι στο θετικό momentum συνέβαλε ο καταναλωτικός τομέας, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τις καλές συνθήκες στην αγορά εργασίας και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις μισθών.
«Επιπροσθέτως, οι γερμανικές εξαγωγικές δραστηριότητες ενισχύθηκαν σημαντικά», σημειώνει η κεντρική τράπεζα.
Τα σχόλια της Bundesbank γίνονται λιγότερο ένα μήνα πριν η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναφέρει την αρχική εκτίμησή της για την ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου.
Η γερμανική οικονομία, σημειωτέον, αναπτύχθηκε το α' τρίμηνο του 2015 κατά 0,3%, υποστηριζόμενη από την εσωτερική ζήτηση.
Τον Ιούνιο η κεντρική τράπεζα είχε επισημάνει ότι αναμένει ανάπτυξη 1,5% της γερμανικής οικονομία σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για το 2015, ακολουθούμενη από αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% τόσο το 2016 όσο και το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης