Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guindos (Ισπανία): Ο Βαρουφάκης είχε πάντα «καλά δομημένο» λόγο – Σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα με την Ελλάδα

Guindos (Ισπανία): Ο Βαρουφάκης είχε πάντα «καλά δομημένο» λόγο – Σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα με την Ελλάδα
Αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι θα προτιμούσε τον ισπανό πολιτικό για την προεδρία του Eurogroup
Με θετικά σχόλια αναφέρθηκε για τον έλληνα πρώην ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη σε ισπανικό μέσο, στο οποίο ανέφερε ότι θα προτιμούσε τον ισπανό πολιτικό για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup έναντι του ολλανδού Jeroen Dijsselbloem.
Ο De Guindos ανέφερε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πάντοτε «καλά δομημένο» λόγο, αν και όπως ανέφερε δεν συμφωνούσε με κάποιες από τις ιδέες που είχε.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι θα τον προτιμούσε για την προεδρία του Eurogroup, ο Luis de Guindos δεν θέλησε να απαντήσει, περιοριζόμενος να πει ότι πάντοτε είχε πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, όπως τώρα και με τον διάδοχό του, αλλά και τους υπόλοιπους ομολόγους του στην Ε.Ε.
Μάλιστα, σημείωσε ότι στις συνεδριάσεις του Eurogroup ο Γ. Βαρουφάκης καθόταν στα αριστερά του, κάτι που τους επέτρεπε να σχολιάζουν διαφορετικά κάθε φορά οικονομικά θέματα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Ερωτηθείς αν η Ισπανία τάχθηκε υπέρ της λιτότητας από φόβο έναντι του Podemos, όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει προκειμένου να βγάλει τη χώρα από μια δεύτερη ύφεση και να την οδηγήσει εκ νέου στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Όπως ανέφερε, τώρα το κύριο πρόβλημα είναι η Ελλάδα, αν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι το θέμα αυτό θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες ή μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης