Έκκληση Μίχαλου (ΕΒΕΑ) για τα capital controls – Να βρεθούν άμεσα λύσεις, πριν ξεψυχήσει η οικονομία

Έκκληση Μίχαλου (ΕΒΕΑ) για τα capital controls – Να βρεθούν άμεσα λύσεις, πριν ξεψυχήσει η οικονομία
"Η οικονομία πεθαίνει και πριν ξεψυχήσει, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος"
Έκκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει τα capital controls στις συναλλαγές των επιχειρήσεων, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, «αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα».
Παράλληλα, εξήγησε ότι «η οικονομία πεθαίνει και πριν ξεψυχήσει, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κάνουν στάση εργασιών γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν στην πράξη την αργία τους και ζητά να βρεθούν «σήμερα κιόλας» τεχνικές λύσεις για να ξαναρχίσουν οι συναλλαγές που έχουν περιοριστεί μόλις στα 14,8 εκατ. ευρώ ημερησίως για όλο το τραπεζικό σύστημα, όταν οι ανάγκες ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS