Οικονομία

Κουίκ: Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης

Κουίκ: Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης
Συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΠΕΚ
«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι στη κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ. Κουίκ.
Ο ίδιος σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, δήλωσε πως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχαν σταματήσει τον Ιούνιο 2014 τη διαδικασία «ιχνηθέτησης» των καυσίμων.
«Τον Ιούνιο του 2014, η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, σταμάτησε την διαδικασία “ιχνηθέτησης” των καυσίμων, που είναι κορυφαία ενέργεια για τη πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, παράλληλα με την εφαρμογή των GPS και την καθολική ενεργοποίηση του συστήματος «εισροών - εκροών», όπως αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τον πρόεδρό της Γιώργο Ασμάτογλου και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Μακρυβέλιο.
Παρούσα ήταν και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Δρ. Ιωάννα Γκέργκη.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ασμάτογλου έθεσε και το θέμα της επιβολής της «ιχνηθέτησης», που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην πάταξη της λαθρεμπορίας και του ναυτιλιακού καυσίμου, αλλά και της μεταφορά λαθραίου καυσίμου από βυτιοφόρα οχήματα σε συνδυασμό με το σύστημα GPS.
Όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, αυτό το κρίσιμο θέμα της «ιχνηθέτησης» εφαρμόζεται με επιτυχία στη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Και ενώ ήταν έτοιμη ή να προκηρύξει σχετικό διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα ή να απευθυνθεί στη Βρετανική πλευρά, το σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014.
Ακόμη, οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ ζήτησαν από τον κ. Κουίκ, η κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στη λειτουργία του συστήματος «εισροών - εκροών», όχι μόνο στα πρατήρια (όπου και εκεί δεν το εφαρμόζουν όλα), αλλά ιδιαίτερα σε όλες τις υπάρχουσες δεξαμενές των μικρών, μεσαίων ή μεγάλων εταιρειών εμπορίας καυσίμων, όπως και στις δεξαμενές ιδιωτικών επιχειρήσεων ή εργοστασίων, καθώς επίσης και εργοταξίων.
Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε, ότι τα συγκεκριμένα θέματα που του τέθηκαν θα τα συμπεριλάβει σε έκθεση, που θα παραδώσει στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για την πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, με αντίγραφο σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης στα γραφεία της ΠΟΠΕΚ., «η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι στη κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, που στηρίζουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Για την Κυβέρνηση, αλλά και εμάς τους ΑΝΕΛ, είναι ανυποχώρητη η πολιτική βούληση για πάταξη της διαφθοράς, ώστε να πάψουν τα γνωστά υποζύγια - μισθωτοί, συνταξιούχοι και συνεπείς επιχειρηματίες - να πληρώνουν φόρους για λογαριασμό διακεκριμένων και γνωστών φοροφυγάδων σε βαθμό κακουργήματος, που αγκάλιαζαν και αμνήστευαν τα γνωστά πολιτικά συστήματα του παρελθόντος», τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος της συνάντησης στα γραφεία της ΠΟΠΕΚ».
Και κατέληξε λέγοντας πως «η κυβέρνηση θα δίνει συνέχεια το «παρών» της στο πλευρό όλων εκείνων των δημοσίων λειτουργών, εφοριακών, τελωνειακών κλπ, με όποια μορφή, ακόμη και των μεικτών κλιμακίων έλεγχου και ερευνών, που άμεσα θα διαπιστώσετε, ότι πραγματικά θα δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης