Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα και ζητάει επιπρόσθετα μέτρα - Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται

Bloomberg: Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα και ζητάει επιπρόσθετα μέτρα - Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται
Ατελείωτος φαίνεται και αυτός ο κύκλος διαπραγματεύσεων, εκτιμά το αμερικανικό πρακτορείο, αφού Ελλάδα και δανειστές ακόμη διαφωνούν σε βασικές μεταρρυθμίσεις
Ο τελευταίος κύκλος διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα ξεκίνησε με μια ακόμη διαμάχη, καθώς οι δύο πλευρές διαφωνούν για το ποιες εκ των προτέρων δεσμεύσεις, δεν έχει ακόμη εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να αξιοποιήσει τα δάνεια έκτακτης ανάγκης τον επόμενο μήνα, διαπιστώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τηn Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται στην Αθήνα για να διαπραγματευτούν με τους Έλληνες ομολόγους τους τον κατάλογο των μέτρων για να ξεκλειδώσει το νέο τριετές πρόγραμμα.
Το λεγόμενο Μνημόνιο Κατανόησης θα πρέπει να συμφωνηθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες, έτσι ώστε το σχέδιο διάσωσης να είναι έτοιμο πριν από την πληρωμή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.
Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα χρειαστεί μία ακόμη δανειοδότηση-γέφυρα, προειδοποιεί το πρακτορείο.
Οι τελευταίες συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε αλλαγές στο ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, την αγορά εργασίας, τη δημοσιονομική πολιτική, και τη ρύθμιση της αγοράς.
Οι πιστωτές θέλουν να αποκαταστήσει ο Αλέξης Τσίπρας τη χαμένη εμπιστοσύνη, νομοθετώντας επιπλέον μέτρα τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται αφού θεωρεί ότι ήδη έχει δεσμευτεί για σκληρές μεταρρυθμίσεις λιτότητας, τονίζει το Bloomberg.
Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ελληνική Βουλή έχει ήδη ψηφίσει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του νέου προγράμματος, αλλά «οι πιστωτές διαφωνούν» επισημαίνει το πρακτορείο.
Τυχόν αιτήματα από τους πιστωτές για περαιτέρω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών αυξήσεων για τους αγρότες και τις περικοπές συντάξεων, θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα διαφωνούντα στελέχη στο κυβερνητικό συνασπισμό, καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης