Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Platini

tags :
Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της FIFA ο Platini
«Είναι μία απόφαση προσωπική, έρχονται στιγμές που πρέπει να πάρεις τη μοίρα στα χέρια σου» δήλωσε ο Γάλλος
Εδώ και πολλές εβδομάδες οι προθέσεις του ήταν ξεκάθαρες και στα 60 χρόνια ο Michel Platini θα γράψει μία ακόμα σελίδα στον θρύλο του διεκδικώντας το ανώτατο αξίωμα, αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde.
Την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA.
To πάλαι ποτέ νούμερο 10 της εθνικής Γαλλίας θα διαδεχτεί τον μέντορά του 79χρονο Joseph Blatter που ήταν πρόεδρος από το 1998, αλλά παραιτήθηκε στις 2 Ιουνίου υπό το βάρος του σκανδάλου διαφθοράς της FIFA.  
«Είναι μία απόφαση προσωπική και μετά από ώριμη σκέψη, έρχονται στιγμές που πρέπει να πάρεις τη μοίρα στα χέρια σου και για μένα έφτασε αυτή η αποφασιστική στιγμή» δήλωσε μεταξύ άλλων o Platini για την υποψηφιότητά του, που στάλθηκε σε 209 διεθνείς ομοσπονδίες και στο συμβούλιο της FIFA.
Τα ηνία της UEFA θα αναλάβει ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Wolfgang Niersbach μέχρι τις 26 Οκτωβρίου για να επικυρώσει την υποψηφιότητά του, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές.
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αντίπαλοί του; Εκτός από τον πρίγκιπα Αλί, ο βραζιλιάνος θρύλος Zico, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Λιβερίας Musa Hassan Bility και το αφεντικό της αυτοκρατορίας Hyundai, o Νοτιοκορεάτης Chung Mong-joon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης