Μεϊμαράκης: Η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ελλείμματα

Μεϊμαράκης: Η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ελλείμματα
Μεγάλα προβλήματα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 – Η χώρα είχε σταθεροποιηθεί το 2014
Συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτεές Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.
«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας» ανέφερε αρχικά ο Μεϊμαράκης και μετά προχώρησε σε μία σειρά επισημάνσεων.
«Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε.
Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν.
Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση.
Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS