Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Καμία αλλαγή στους ελληνικούς δείκτες από τον MSCI τον Αύγουστο

tags :
Eurobank Equities: Καμία αλλαγή στους ελληνικούς δείκτες από τον MSCI τον Αύγουστο
Σημειώνεται ότι ο MSCI έχει προειδοποιήσει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα εξαιρεθεί από τους δείκτες των αναδυόμενων αγορών
Ο MSCI ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές για τους ελληνικούς δείκτες στην τριμηνιαία αναθεώρηση του Αυγούστου, αναφέρει στο σημερινό της (30/07) report η Eurobank Equities.
Σημειώνεται ότι ο MSCI έχει προειδοποιήσει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα εξαιρεθεί από τους δείκτες των αναδυόμενων αγορών απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο και τους τελευταίους επενδυτές.
Όπως μετάδιδε το www.bankingnews.gr στις 15 Ιουλίου, το MSCI, ο πάροχος των χρηματιστηριακών δεικτών, ρώτησε τους πελάτες του εάν θα χειριστούν την Ελλάδα διαφορετικά μετά την κατάσταση που προηγήθηκε.
Όπως υποστηρίζει η Noami Rovnick. "τυπικά, υπογραμμίζει ότι θα περιμένει για 40 μέρες, μετά το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου για να δούμε εάν θα εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιφερειακούς και διεθνής δείκτες.
Όπως διευκρίνισε θα περιμένει τις αντιδράσεις γιατί δεν θεωρεί πρέπον να προχωρήσει σε μια γενική πρακτική στην περίπτωση του κλεισίματος της χρηματιστηριακής αγοράς στην Ελλάδα.
Οι δείκτες που παρουσιάζει η MSCI είναι καθοριστικοί για την πορεία μικρών χρηματιστηριακών αγορών καθώς καθορίζει τη στάση των επενδυτών για το εάν θα αγοράσουν μετοχές σε μια χώρα ή όχι.
Σύμφωνα με τον MSCI η εισαγωγή των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, που έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση στην προσβασιμότητα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του δείκτη MSCI Greece σε καθεστώς Αυτόνομης Αγοράς από το καθεστώς των Αναδυόμενων Αγορών.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στην ταξινόμηση της Ελλάδα θα «προηγηθεί δημόσια διαβούλευση».
Για το λόγο αυτό η MSCI ενημερώνει τους πελάτες της με μήνυμα στο διαδίκτυο για τη στάση της αυτή καθώς ο σκοπός της είναι μόνο συμβουλευτικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης