Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος και τρόικα επικαιροποίησαν το σχέδιο δράσης για ενδεχόμενο Grexit – Παραμένουν οι κίνδυνοι

Κύπρος και τρόικα επικαιροποίησαν το σχέδιο δράσης για ενδεχόμενο Grexit – Παραμένουν οι κίνδυνοι
Η επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων των κυπριακών αρχών με τους πιστωτές κατά την τελευταία αξιολόγηση, που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου
Στην επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης για ενδεχόμενο Grexit προχώρησαν πρόσφατα οι κυπριακές αρχές και η τρόικα, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 12 Ιουλίου μεταξύ Αθήνας και θεσμών.
Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης το σχέδιο προβλέπει τη λήψη σειράς μέτρων για μετριασμό των επιδράσεων πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στην κυπριακή οικονομία.
Η επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων των κυπριακών αρχών με τους πιστωτές κατά την τελευταία αξιολόγηση, που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε δέκα μέρες αργότερα.
Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας υπέδειξαν εδώ και μήνες προς τις κυπριακές αρχές ότι θα έπρεπε να ετοιμαστεί σχέδιο δράσης με σύνθεση τέτοιων μέτρων, ώστε η Κύπρος να μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις από πιθανό Grexit, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου που επικαλείται το Stockwatch.
Παρά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει.
Οι εκτιμήσεις για βαθιά ύφεση το 2015 στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα βαριά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν οι έστω χαμηλότεροι δημοσιονομικοί στόχοι, δημιουργούν αμφιβολία για τη δυνατότητα επαρκούς υλοποίησης της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης