Πολιτική

Αρση ασυλίας για Κασιδιάρη και τον βουλευτή της ΝΔ Β. Γιόγιακα

Αρση ασυλίας για Κασιδιάρη και τον βουλευτή της ΝΔ Β. Γιόγιακα
Επίσης η Βουλή αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία για τον Αδ. Γεωργιάδη
Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα (85 υπέρ, 21 κατά, 5 παρών) και της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (83 υπέρ 21 κατά 7 παρών) αποφάσισε η Βουλή.
Για τον Γιόγιακα ο λόγος ήταν μία διένεξη που είχε σχετικά σύμβαση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο με ιδιοκτήτη διπλανού οικοπέδου, όταν ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας.
Για μία άλλη υπόθεση, πάντως, η Βουλή ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Βασίλη Γιόγιακα (27 υπέρ, 77 κατά 7 παρών).
Επίσης δεν έγινε άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη (12 υπέρ, 96 κατά, 3 παρών) για μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αρτέμης Σώρρας.
Τέλος, η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη με 83 υπέρ, 21 κατά και 7 παρών για επεισόδιο με εικονολήπτη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ο Κασιδιάρης αντιμετώπισε, πάντως, με χιούμορ το γεγονός και είπε ότι πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για τον ίδιο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς η συχνή κλήση τους για διάφορες υποθέσεις δείχνει ότι αυτή έχει καταλυθεί στην πράξη.
Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται η άρση της ασυλίας του για το συγκεκριμένο περιστατικό, όταν ο εικονολήπτης είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης