Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Στο κατώφλι της ανάπτυξης η Ισπανία – Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,5% τον Ιούνιο

Bloomberg: Στο κατώφλι της ανάπτυξης η Ισπανία – Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,5% τον Ιούνιο
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας η ανεργία – Μεγαλύτερη η άνθιση από τις προβλέψεις για τον Ιούλιο
H ισπανική βιομηχανική παραγωγή γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθιση των τελευταίων πέντε ετών και έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα θετικών δεδομένων, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας έχει το μομέντουμ γράφει το Bloomberg.
Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 4,5% που κατέγραψε τον Ιούνιο ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2010 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ισπανικό Ινστιτούτο Στατιστικής στη Μαδρίτη την Παρασκευή.
Ξεπερνώντας και την εκτίμηση σε μία έρευνα του Bloomberg που προέβλεπε αύξηση 3,8%.
Η άνθιση της βιομηχανικής παραγωγής σε μία μη μέτρηση μη προσαρμοσμένη ετήσια βάση είναι 7,5% για τον Ιούνιο, ενώ τον Μάιο ήταν 1,4%.
Η ολική επαναφορά της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη είναι στο απόγειό της, καθώς η ανάπτυξη επιταχύνεται με τον πιο γρήγορο ρυθμό της οκταετίας σε αυτό το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Η ανεργία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων σε αυτό το τρίμηνο.
Η βελτίωση της οικονομίας βοηθάει την ισπανική βιομηχανία και τις υπηρεσίες να δυναμώσουν.
Μία σειρά υπηρεσιών είχαν μεγαλύτερη άνθιση από ό,τι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν για τον Ιούλιο, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ είναι και η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών.
Αφού έπεσε στη χειρότερη οικονομική ύφεση, η ισπανική οικονομία είναι στο κατώφλι της ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενη την πτώση των τιμών στην ενέργεια, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.
Στη χώρα θα γίνουν εκλογές μέσα στο έτος με τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy να τίθεται αντιμέτωπος να τίθεται αντιμέτωπος με τους Σοσιαλιστές και τους Podemos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης