Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aλεξιάδης (Αν.Υπουργός Οικονομικών): Από τους ελέγχους στις τραπεζικές καταθέσεις προέκυψαν πολλά στοιχεία φοροδιαφυγής

Aλεξιάδης (Αν.Υπουργός Οικονομικών): Από τους ελέγχους στις τραπεζικές καταθέσεις προέκυψαν πολλά στοιχεία φοροδιαφυγής
Η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι μια ευκαιρία που δεν θα ξαναδοθεί στους οφειλέτες
Την πρόθεσή του να δημιουργήσει εάν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ αλλά και για τις αλλαγές που συζητά η κυβέρνηση σε σχέση με τη ρύθμιση των 100 δόσεων κάνει λόγο ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σε συνέντευξή του στη Real της Κυριακής ο υπουργός αναφέρθηκε και στο περίφημο σαφάρι των φορολογικών ελέγχων που έχει ξεκινήσει και σκοπεύει να εντείνει το αρμόδιο υπουργείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή φορολογικών χρεών, υποστηρίζει ότι «πρέπει να δούμε παρεμβάσεις που ίσως το προηγούμενο διάστημα δεν είδαμε.
Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το χρέος του σε λιγότερο από τις 100 δόσεις, για ποιον λόγο να υπαχθεί σε αυτές;» και εξηγεί ότι υπάρχουν συζητήσεις με τους θεσμούς για το πώς θα υπάρξουν έλεγχοι ώστε να δούμε ποιοι πρέπει να εντάσσονται και ποιοι όχι με στόχο να επιβληθεί μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων.
Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε πάντως με σαφήνεια ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι μια ευκαιρία που δεν θα ξαναδοθεί στους οφειλέτες.
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ο φόρος να είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός.
«Αυτή την πρόταση καταθέσαμε στους θεσμούς και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο διάλογος.
Η πρώτη δόση θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία με τους θεσμούς».

Οι ελεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμού έδειξαν τεράστια φοροδιαφυγή
Ο αναπληρωτής υπουργός αποκαλύπτει ακόμη ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο η μεγάλη διασταύρωση που γίνεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Ήδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας προκύπτουν χιλιάδες περιπτώσεις ανακόλουθων καταθέσεων σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις το διάστημα 2000-2012.
Βρέθηκαν δηλαδή φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με καταθέσεις εκατομμυρίων, ενώ δήλωναν 60.000 ή 70.000 ετήσιο εισόδημα. Άπαντες με αυτόματο τρόπο θα κληθούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν αυτά τα χρήματα.
Μιλάω για εκατοντάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και λογαριασμούς».
Ερωτηθείς για τη φορολογία των αγροτών ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για τον αγροτικό αλλά και για τον τουριστικό και ναυτιλιακό τομέα οι όποιες φορολογικές αλλαγές να μην καταστρέψουν τη σπορά.
Τώρα είναι η ώρα της σποράς. Θα έρθει και η ώρα του θερισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης