Τελευταία Νέα
Οικονομία

Berliner Zeitung: Το τρίτο πακέτο θα οδηγήσει σε ένα τέταρτο - Όποιος δεν θέλει τον Τσίπρα, θέλει Grexit

Berliner Zeitung: Το τρίτο πακέτο θα οδηγήσει σε ένα τέταρτο - Όποιος δεν θέλει τον Τσίπρα, θέλει Grexit
Αδιέξοδο αποτελεί για την γερμανική εφημερίδα το τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ χαρακτηρίζει τη λιτότητα χωρίς κούρεμα σίγουρο δρόμο προς ένα τέταρτο μνημόνιο
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ακόμη και μετά το τρίτο πακέτο στήριξης.
Αυτή είναι η εκτίμηση της γερμανικής εφημερίδας Berliner Zeitung, η οποία αναλύει για ποιους λόγους η χώρα θα βρεθεί σε χειρότερη μοίρα.
«Το χρέος ανέρχεται ήδη στο 175% του ΑΕΠ και σε δύο χρόνια αναμένεται να αγγίξει το 200%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Τότε θα μιλάμε για τέταρτο πακέτο στήριξης ή για Grexit» εξηγεί η εφημερίδα.
Αναφορικά με ένα κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι λύση στο ελληνικό ζήτημα, η εφημερίδα τονίζε ότι προς το παρόν τηρείται σιγή ως προς αυτό.
«Πρέπει όμως να μιλήσουμε.
Γιατί όσο πλανάται το φάντασμα Grexit, δεν πρόκειται να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα.
Χωρίς επενδύσεις όμως η χώρα δεν θα ορθοποδήσει» τονίζει η Berliner Zeitung.
Σίγουρα, η πτώχευση της Ελλάδας το 2010 ήταν ευθύνη της ίδιας της χώρας, όμως το πρόγραμμα στήριξης που επέβαλαν η τρόικα της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στη χώρα, έσωσε προ πάντων γερμανικές και γαλλικές τράπεζες επιμένει η εφημερίδα εξαπολύοντας επίθεση στις αντίστοιχες ηγεσίες.
«Την Ελλάδα την οδήγησε σε τόσο δραματική ύφεση που στο μεταξύ στη χώρα δραστηριοποιούνται φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί χωρίς σύνορα, που συνήθως βοηθούν σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές.
Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ήδη πριν από δύο χρόνια ότι η πολιτική λιτότητας δεν ήταν αποτελεσματική.
Τώρα ζητάει αυτό που ο παραιτηθείς έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο καθηγητής με το δερμάτινο, ζητούσε με ενοχλητικό μεν τρόπο, δικαίως δε: ένα κούρεμα χρέους» εξηγεί η Berliner Zeitung.
Παράλληλα, ένα σημαντικό τμήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην επιστροφή στη δραχμή και δεν θα συμφωνήσει σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας τις επόμενες μέρες τονίζει η εφημερίδα που δεν αποκλείει τη διάσπαση της παράταξης καθώς και νέες εκλογές.
«Ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής μολονότι «παραδόθηκε» στους δανειστές και αναμένεται να τις κερδίσει, εάν στο μεταξύ δεν προλάβει το Grexit να ρίξει τη χώρα στο γκρεμό. '
Όποιος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον Τσίπρα, πρέπει να θέλει Grexit', θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα εξ αντιδιαστολής» , καταλήγει σκωπτικά η Berliner Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης