Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Η Κωνσταντοπούλου μποϊκοτάρει το χρονοδιάγραμμα Τσίπρα

Die Zeit: Η Κωνσταντοπούλου μποϊκοτάρει το χρονοδιάγραμμα Τσίπρα
Η καθυστέρηση ψήφισης του νέου προγράμματος διάσωσης θα αναστατώσει τα χρονοδιαγράμματα των ευρωπαϊκών θεσμών και κάποιων εθνικών κοινοβουλίων, σημειώνεται
Για αναστάτωση στα χρονοδιαγράμματα τόσο του Αλέξη Τσίπρα για την ψήφιση του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας όσο και των ευρωπαϊκών θεσμών και ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων χωρών της ζώνης του ευρώ κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, μετά τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, που καθυστερεί τις διαδικασίες.
Στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, με τίτλο «Η πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου μποϊκοτάρει το χρονοδιάγραμμα Τσίπρα», σημειώνεται η καθυστέρηση που αναμένεται να υπάρξει στην κοινοβουλευτική συζήτηση και τη σημαντική ψηφοφορία, η οποία πλέον μετατίθεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε αυτές της Παρασκευής.
Αυτό, επισημαίνεται, θα μπορούσε επίσης να αναστατώσει τα χρονοδιαγράμματα των ευρωπαϊκών θεσμών και ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων της ευρωζώνης, καθώς έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, στο άρθρο σημειώνεται ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου «είναι δεδηλωμένη αντίπαλος περαιτέρω μέτρων λιτότητας και έχει επανειλημμένως ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει την πολιτική Τσίπρα».
Προστίθεται δε, ότι μεταξύ άλλων έχει συγκρίνει τα μέτρα λιτότητας με το Ολοκαύτωμα, ενώ σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ακολούθησε μια παρόμοια τακτική, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να λάβει χώρα στις τέσσερις τα ξημερώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης