Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cinco Dias: Στα 10,2 δισ. ευρώ η συμμετοχή της Ισπανίας στη διάσωση της Ελλάδας, αν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ

Cinco Dias: Στα 10,2 δισ. ευρώ η συμμετοχή της Ισπανίας στη διάσωση της Ελλάδας, αν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ
Με τη συμμετοχή του ΔΝΤ συνδέει την έγκριση της συμφωνίας η Γερμανία, σημειώνεται
Στο ποσό με το οποίο θα κληθεί να συμβάλει η Ισπανία στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αναφέρεται άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «Cinco Dias», το οποίο, όπως σημειώνεται, εξαρτάται από το αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το Ταμείο, αν και παρευρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ως πιστωτής, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δανείσει κεφάλαια στην Αθήνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι αν το ΔΝΤ δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα και το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν θα είναι υπό τον ESM, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τότε ο… λογαριασμός για την Ισπανία θα αναρριχηθεί στα 10,234 δισ. ευρώ εκ του συνόλου των 86 δισ., βάσει του ποσοστού που αντιστοιχεί στη χώρα και διαμορφώνεται στο 11,9%.
Η χώρα που θα συμβάλει με τα περισσότερα χρήματα είναι η Γερμανία, με 23,34 δισ. ευρώ και ποσοστό στον ESM 27,14%, το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ.
Η συμβολή του ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας είναι θέμα – κλειδί για την έγκριση της βοήθειας από το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ και ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alex Stubb, χθες υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι κεντρικός στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης