Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της υποτίμησης του γουάν στην ιαπωνική οικονομία

Nomura: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της υποτίμησης του γουάν στην ιαπωνική οικονομία
Περιορισμένος θα είναι ο αντίκτυπος για την ιαπωνική οικονομία από την υποτίμηση του γουάν, εκτιμά η Nomura, αν και σημειώνει ότι ένα ασθενέστερο γουάν ενδεχομένως να την επηρεάσει.
Όπως σημειώνει, «πολλά από τα προϊόντα που εξάγονται από την Ιαπωνία στην Κίνα έχουν δυνάμεις που δεν σχετίζονται με την τιμή τους στην Κίνα και έτσι για το μεγαλύτερο μέρος αυτών, δεν υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός τιμών με τα κινεζικά προϊόντα».
Σε αυτή τη βάση, αναφέρει η Nomura, η υποτίμηση του γουάν είναι πιθανόν να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις εξαγωγές σε όρους όγκου, ωστόσο ένα ασθενέστερο γουάν είναι πιθανόν να μειώσει την τιμή των εξαγωγών όταν μετατρέπονται σε γουάν και έτσι θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά τα περιθώρια των εξαγωγέων.
Παράλληλα, εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο ένα ασθενέστερο γουάν να έχει αξιοσημείωτο αρνητικό αντίκτυπο στις δαπάνες των εισερχόμενων τουριστών στην Ιαπωνία, δεδομένου ότι μόνον το 2,1% των Κινέζων επέλεξαν την Ιαπωνία για ταξίδι το 2014, ενώ υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ιαπωνία ως τουριστικού προορισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης