Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η απόφαση της Φινλανδίας για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Σήμερα η απόφαση της Φινλανδίας για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας
Δεν θα επικυρώσουμε απλώς τη συμφωνία, αλλά θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες, τόνισε ο φινλανδός υπ. Οικονομικών, Alex Stubb
Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει το φινλανδικό κοινοβούλιο προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά τη συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alex Stubb, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται απλώς να επικυρώσουμε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε μια συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες».
Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εγκριθεί από την 25μελή Μεγάλη Επιτροπή του Κοινοβουλίου.
Ερωτηθείς για πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδας με δάνειο – γέφυρα, ο Alex Stubb σημείωσε ότι αυτό παραμένει ένα υπό εξέταση ενδεχόμενο.
Αν και η Φινλανδία είναι από τις χώρες που έχουν τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, εκτιμάται ότι θα εγκρίνει τη συμφωνία.
Άλλωστε, με δηλώσεις του στο Bloomberg ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας είχε δηλώσει ότι η Φινλανδία δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης