Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εκλογές βαδίζει η Τουρκία - Βουτιά στο χρηματιστήριο - Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα - Κοντά στο 10% το 10ετές ομόλογο

Σε εκλογές βαδίζει η Τουρκία - Βουτιά στο χρηματιστήριο - Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα - Κοντά στο 10% το 10ετές ομόλογο
Η λίρα χάνει 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στις 2,789 λίρες/δολάριο
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014 υποχωρεί το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η χώρα οδηγείται σε ένα νέο γύρο εκλογών, λόγω της αδυναμίας των πολιτικών δυνάμεων να συμφωνήσουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό. 
Ειδικότερα, ο δείκτης Borsa Istanbul 100 υποχωρεί κατά -2,6% στις 76.179,67 μονάδες, που αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, ενώ η τουρκική λίρα έχει αγγίξει ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας κατά 1,3%, στα 2,8130 λίρες ανά δολάριο χάνει 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στις 2,789 λίρες/δολάριο.
Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου αυξάνεται κατά 12 μονάδες βάσης, στο 9,76%.
Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο αυξάνονται στους κόλπους του ισλαμοσυντηρητικού, κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) , η ηγεσία του οποίου έχει ενθαρρυνθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη ιδέα του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.
Παράλληλα, ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δηλώνει ότι το AKP δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα του, καταγγέλλοντας το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν για αυταρχισμό.
Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα, αναμένεται να μιλήσει από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος AKP, στην Άγκυρα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ahmet Davutoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης